We use own and third party cookies to improve your experience and our services, analyzing the navigation on our web site. If you continue navigating, we consider you are accepting the use of the site. For more information please visit our Cookies Policy.

Meer mensen op reis naar Spanje

Een toenemend aantal kiezen Spanje als bestemming. Het aantal bezoekers is gestaag toegenomen in de afgelopen jaren, een trend die is voortgezet in 2015. In de eerste negen maanden, de hele 54,3 miljoen mensen bezochten de zonnige land. Dat is 3,8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar en een stijging van ongeveer twee miljoen. De meest populaire bestemmingen zijn Catalonië, de Balearen en de Canarische Eilanden, gevolgd door Andalusië, Comunidad Valenciana en Madrid. Britten, Fransen, Duitsers en Scandinaviërs bovenaan de lijst van bezoekers
& nbsp;.
& Nbsp;
Meer dan 12 miljoen Britten hebben tot september van dit jaar bezochten Spanje. Dit is de grootste groep bezoekers, gevolgd door de Franse (9,2 miljoen), Duitsers (8,3 miljoen) en Nordic nationaliteiten (3,7 miljoen).
De cijfers zijn gebaseerd op de maandelijkse berekeningen van de Spaanse industrie en toerisme ministerie bij grensovergangen (FRONTUR ) en toont zo ver dat in totaal 54,3 miljoen mensen het land hebben bezocht. De zes meest populaire regio's Catalonië, de Balearen, de Canarische Eilanden, Andalusië, Comunidad Valenciana en Madrid, goed voor meer dan 49 miljoen van het totaal.
Spanje kwam voor het eerst in meer dan 60 miljoen bezoekers in 2013 (60,7 miljoen) . Het volgende jaar het cijfer gestegen tot 64.900.000, een record dat nog eens komt voor de val als de jaarlijkse trend doorzet. Spanje is de derde meest bezochte land in de wereld na de Verenigde Staten en Frankrijk

     
whatsapp