We use own and third party cookies to improve your experience and our services, analyzing the navigation on our web site. If you continue navigating, we consider you are accepting the use of the site. For more information please visit our Cookies Policy.

HUIS PRIJZEN IN HET DERDE KWARTAAL 2015

Huizenprijzen in Spanje blijft toenemen. Volgens cijfers van het Spaanse bureau voor de statistiek INE. In juli, augustus en september, het prijsniveau 4,5 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.
De driemaandelijkse stijging is de vergelijking van 0,7 procent, meer bescheiden dan de stijging van het eerste tot het derde kwartaal, toen de prijzen ging omhoog met 4,2 procent. De trend is echter duidelijk. Na zes jaar van opeenvolgende dalingen gisteren curve omhoog en heeft gedaan voor de laatste zes kwartalen op rij.
De inflatie geldt voor alle Spaanse regio's. Volgens Instituto Nacional de Estad & iacute; Stica (INE) heeft de grootste stijging is te kijken naar de Balearen (8,4 procent), gevolgd door Madrid (6,9 procent) en Catalonië (6,1 procent). Ter vergelijking, is de meest bescheiden inflatie in La Rioja (0,9 procent), Aragon (0,9 procent) en Baskenland (1,0 procent). In Comunidad Valenciana, waar de Costa Blanca behoort, onroerend goedprijzen steeg met 2,1 ten opzichte van vorig jaar de omzet
Housing tot 2,7 procent
De prijsstijging in de markt is, omdat het wordt nu steeds verkocht meer woningen in Spanje. Volgens Ines berekeningen waren in september verkocht 13,5 procent meer woningen in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Nieuwe cijfers tonen aan dat de verkoop ook zijn gestegen in oktober. De figuur is niet zo hoog als in september maar toch bevestigt de trend met een toename van 2,7 procent. De verkoop is dus gestegen gedurende 14 opeenvolgende maanden. Als men alleen kijkt naar de ontwikkelingen in 2015 van januari tot oktober, de toename van 11,2 procent.
De stabiele stijging van zowel de omzet als de prijs suggereren dat de crisis op de Spaanse vastgoedmarkt is een ding van het verleden. De positieve trend is te verklaren door de ontwikkelingen in de Spaanse economie. Het land is in de economische groei in de afgelopen twee jaar en het vertrouwen in de economie terugkeert. Steeds meer nieuwe bedrijven uit binnen- en buitenland te investeren in onroerend goed en de vraag naar woningen toeneemt. Intussen is de variatie van plaats tot plaats, maar de gemiddelde ramingen blijkt een duidelijke opwaartse trend
Lees ook:. Het jaar waarin de woningmarkt gestabiliseerd
Illustratie: De prijsontwikkeling van de Spaanse vastgoedmarkt van 2014 tot 2015. De curve voor nieuwe woningen is gemarkeerd met gele, bestaande woningen zijn gemarkeerd met grijs, terwijl rood betekent zowel (Instituto Nacional de Estad & iacute; Stica 2015).

     
whatsapp